Kakšne so prednosti termomembranskih streh?

Lahka termomembranska kritina je sestavljena iz dveh slojev ojačane PVC svetlobo prepustne membrane z zrakom pod pritiskom med obema membranskima slojema za toplotno izolacijo in togost kritine.

  • Bistvena prednost termomembranske kritine je, da prepušča svetlobo in zagotavlja v objektu osvetljenost z dnevno svetlobo od 250 do 450 lx, s tem pa omogoča bistvene prihranke na električni energiji za razsvetljavo.
  • Zaradi svetlobne prepustnosti termomembranske kritine dodatni svetlobni elementi kot so okna in svetlobni trakov niso potrebni, kar je še en korak k cenejši investiciji.
  • Ponujamo vam tudi energetsko učinkovito termomembransko kritino z LOW-E prevleko, ki zagotavlja ugodnejše klimatske razmere v objektu tekom celotnega leta in s tem tudi precejšnje energijske prihranke.
  • Toge zračne blazine kritine zagotovijo potrebno trdnost in nosilnost strehe v vseh podnebnih razmerah (sneg, veter, temperaturne spremembe…), zaradi svoje majhne lastne teža pa je ugodnejše tudi njihovo obnašanje v slučaju potresa.